Sportmassage

Sportmassage is een stevige massagevorm die er op gericht is de spieren te ontdoen van afvalstoffen en overbodige spanning. Dit verbetert de circulatie en maakt dat de spieren soepeler en meer ontspannen gaan aanvoelen. Sportmassage heeft een preventieve werking en zorgt voor een sneller herstel na het sporten of lichamelijke arbeid. is geschikt voor mensen die door stress of verkeerde houding last hebben van spanning, vermoeidheid of stijfheid.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor hersteld men sneller en kan men ook sneller een bepaalde prestatie leveren.

Sportmassage wordt ook gebruikt om de spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een andere effect is de lichamelijke en psychische ontspanning waardoor het herstel bevorderd kan worden.

NGS gediplomeerd