Shiatsu

Een Shiatsu werkt direct op deze vitale levensenergie en helpt lichaam en geest weer in balans te komen, waardoor eventuele klachten kunnen afnemen. In een werkvorm wordt op bepaalde punten op de meridianen druk uitgeoefend d.m.v. duimen, vingers en handpalmen, en ook soms met ellebogen, knieën en voeten. Shiatsu verlicht hoofdpijn en rug-, nek- en schouderklachten. Deze techniek neemt bovendien stress en spanning weg. Het verbetert de spijsvertering, harmoniseert het zenuwstelsel en verhoogt de vitaliteit.

Shiatsu is een oosterse manuele therapie. Deze vorm van massage is voortgekomen uit een eeuwenoude oosterse medische traditie, waarin het begrip “Chi”, de vitale levensenergie, centraal staat. De Chi stroomt via een netwerk van energiebanen (“de meridianen”) door het gehele lichaam. Bij verstoring van deze stroom kunnen blokkades ontstaan die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

Simpel gezegd stroomt de energie door ons lichaam naar de organen. Als de energie lekker door kan stromen is er niets aan de hand. Door een storing in het systeem kunnen allerlei klachten ontstaan.

Tijdens de massage wordt er druk uitgeoefend op energiepunten en meridianen (energiebanen) die over het lichaam lopen. De punten staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle lichaamsfuncties.

De hoeveelheid druk wordt tijdens de massage aangepast aan de constitutie en de conditie van de client. Naast meridiaanwerkvorm door vingerdruk geeft Shiatsu massage bovendien de mogelijkheid om door strekking, wrijving en mobilisatie van de gewrichten in het lichaam de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.