Fibromassage

Fibromassage is een zeer zachte massage en geschikt voor mensen met pijn. Zoals bijvoorbeeld bij fibromyalgie, reuma e.a. Pijn en slaapgebrek zijn slechts twee van de vele klachten die een Fibromyalgiepatiënt heeft. Op de lange lijst staan bijvoorbeeld ook vermoeidheid, depressiviteit, rugpijn, hoofdpijn, stijfheid, angst- en paniekgevoelens, darmklachten, concentratiestoornissen, allergische reacties.

Fibromyalgie is een reumatische aandoening en betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen (cijfers F.E.S). Cijfers lopen uiteen, van 330.000 mensen en hoger! De impact van het syndroom Fibromyalgie is groot op het dagelijkse leven van mensen die deze aandoening hebben. De lange weg naar een indicatie. De dagelijkse pijn. Het slaapgebrek. Het onbegrip, en soms wanhopige roep om ervan genezen te zijn.

Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage één van de gunstigste werkvormen is voor Fibromyalgie patiënten.

Fibromassage is een therapeutische massage en wordt als 2 verschillende massages aangeboden:

1. Fibromassage met als doel pijnbestrijding. Tijdens deze Fibromassage staat het verlichten van pijn voorop. Na het vaststellen van de pijnlocaties en het pijnniveau wordt er gestart met de massage. Fibromassage is een therapeutische massage. Tijdens de massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden gespannen en stramme punten verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspanningsoefeningen ontspanning in de spieren gebracht. Na de massage volgen rek- en strekoefeningen.

2. Fibromassage ter bevordering van de slaap Driekwart van de Fibromyalgie patiënten heeft last van slaapstoornissen. Het doel van deze vorm Fibromassage is het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Het is een langzame, ritmische massage. De massage werkt het best aan het einde van de dag.

Effecten van een Fibromassage?
• Brengt lichaam en geest tot rust
• Vermindert stress en pijn in het lichaam
• Verlichting van spierkrampen
• Het versterken van het lymfesysteem
• Verlagen van de bloeddruk
• Opname van zuurstof in de spieren
• Verbetering van het bewegingsapparaat
• Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: Endorfine

Hoe lang duurt een massage?
Omdat het tijd nodig heeft voordat de Fibromassage effectief gaat worden, wordt de werkvorm in kuurvorm aangeboden. De frequentie van de werkvormen is per persoon verschillend en afhankelijk van diverse factoren. Fibromassage is ook geschikt voor MS-, ME– en reumapatiënten.